Gefferin DIY-vaippakakku - näin järjestät vauvakutsut, osa 1!

Gefferin Baby Shower eli vauvakutsut järjestetään kesän lopulla esikoistaan odottavalle äidille. Juhlat on yllätys tulevalle äidille, ja mukana suunnittelussa on äidin läheisimpiä kavereita, sukulaisia ja muutama hyvä tyyppi myös duunista. Jutussa ohjeet vaippakakun tekoon!

Baby shower:n eli vauvakutsujen juuret juontavat Pohjois-Amerikkaan.
Kutsut järjestetään tulevalle äidille yleensä kahta kuukautta ennen laskettua aikaa. Oikeasti ajankohdalla ei ole niin väliä, mutta juhlat olisi syytä pitää ennen kuin vauva syntyy!

Perinteiden mukaisesti kutsut järjestetään äidille vain kerran; ennen ensimmäisen lapsen syntymää. Nykyään vauvakutsuja järjestetään tosin seuraavillekin tulokkaille.
Juhlan tarkoituksena on hemmotella tulevaa äitiä, tavata ystäviä ja fiilistellä pientä tulokasta ja isoa muutosta, jonka äiti pian kohtaa. Koronakevään jälkeen tuntuu entistä ihanammalta kokoontua porukalla ja järjestää juhlat!

DIY vaippakakku

Gefferin juhliin päätettiin tehdä vaippakakku

Perinteisesti kakkuun on "piilotettu" tarpeellisia ja kivoja asioita äidille ja vauvalle - vain mielikuvitus on rajana.

Kakusta löytyy seuraavia asioita:

- Gefferin DIY vaippakakku 3 pack - setti. Setissä ihanaa tanskalaista designia harsoliinan, kauniin purulelun ja ruokalapun osalta. Näitä löydät verkkokaupastamme täältä.

- Vauvalle (koliikki)tuttipullo, pieni tuttipullo, tutteja, vaipparasva ja talkki (ollaanhan vaipanvaihdon äärellä).

- Äidille suklaata ja liivinsuojia, vauvalle turvallinen ja söpö Fabelabin kuolalappu (löytyy kaupasta täältä) sekä tietenkin 1 ja 2 -koon vaippoja (me haluttiin ostaa suomalaisen perheyrityksen Delipapin Muumi-vaippoja).

DIY Vaippakakku sisältö

Miten se vaippakakku sitten kootaan?

Halusimme tehdä vaipan niistä tarvikkeista, mitä kotoa löytyy. Emme myöskään halunneet käyttää jokaisen vaipan rullaukseen kumilenkkiä, vaan käytimme kaunista juuttinarua. Kakun pohja on neliönmuotoinen maalauspohja (kakun saaja on taiteellinen tyyppi, joten maalauspohjalle tulee varmasti käyttöä).

1. Tarvitsen arviolta yhden paketin vaippoja.

2. Kokoamista varten pohjan (joka voi olla pahvia, lautanen, tarjotin tai vaikkapa maalauspohja), juuttinarua, (kumilenkkejä), teippiä ja sellofaania.

3. Koristeltua varten kaunista kangasta, kreppipaperia tai lahjanarua.

4. Rullaa vaipat tiukkoihin rulliin. Voit tehdä yhden vaipan lisäksi myös kahden tai kolmen vaipan "paketteja", näin saat kakun helpommin koottua eikä hermot mene kymmenien vaippojen rullaukseen.

5. Aloita kokoaminen niin, että levitä sellofaanirulla auki pohjan alle, laita kakun pohja paikalleen ja tue keskikohta esimerkiksi vaippakakun isoimmalla sisällöllä. Tämä vaippakakku sisältää liivinsuojuspakkauksen sekä ison tuttipullopakkauksen, jotka toimii hyvin tukirunkona.

6. Aloita ensimmäisen vaippakerroksen koonti rungon ympärille. Gefferin kakkuun rakennettiin tukirunko tuttipullopakkauksen lisäksi liivinsuojuspakkauksella "torniksi" kakun keskelle. Tarvitset tähän juuttinarua ja/tai kuminauhan. Ei haittaa, jos on apulainen auttamassa. Kiristä kerros tiukasti yhteen juuttinarulla.

7. Kun ensimmäinen kerros on valmiina, lisää painavat kakkutavarat alimpiin kerroksiin (rasvapurkki, talkki, suklaalevy). Kokoa toinen kerros ensimmäisen päälle rullatuista vaipoista. Kiristä myös toinen kerros tiukasti kasaan juuttinarulla.

8. Jatka näin kerroksia niin monta kuin haluat (jos kerroksia on monta, kannattaa pahvista tai kakun sisällöstä rakentaa lisää tukimastoa kakun keskelle). 

9. Asettele lopuksi kauniit kakun sisällöt vaippojen ja kerrosten väleihin.

10. Sulje kakku sellofaanilla, teipillä ja juutti- tai lahjanaruilla. Kakun voi tehdä myös ilman sellofaania (sellofaani auttaa kakkua pysymään kasassa, ja sen avulla kakkua on helpompi kuljettaa juhlapaikalle).

Perinteisesti vauvakutsujen ja vaippakakun väritys on viitannut tulevan vauvan sukupuoleen, mutta tyyli on vapaa!

Geffer Vaippakakku

Vauvakutsuja varten:

  1. kutsu osallistujat
  2. jaa tehtävät (koristelutiimi, tilatiimi, tarjoilutiimi, vaippakakkutiimi, äidin hämäys/hakutiimi)
  3. sovi päivä, aika ja paikka
  4. sovi lahjat, jaa kulut
  5. valmistele tarjoiltavat, koristele juhlatila
  6. suunnitele juhlien ohjelma
  7. NAUTI :)

Lisää vauvakutsujen järjestämisen ohjeita, lahjaideoita, juhlapaikkoja, reseptejä ja kuvia tulossa pian!

Leave a comment